3 veganska smoothies: Grönkål, mango och choklad

Jag har några köksmaskiner som i princip står oanvända: juicepressen och våffeljärnet har inte använts på två år. Men min blender används flera gånger i veckan, och det beror på att jag älskar smoothies. Jag har som mål för året att lära mig äta frukost, och smoothies är bland det snabbast och mest lättlagade jag kan slänga i mig. Ganska ofta smuttar jag på en smoothie samtidigt som jag sminkar mig, fixar håret och packar ihop mina grejer innan jobbet. Det är säkert inte idealiskt ur något slags matsmältningsperspektiv, men det är i alla fall ett sätt för mig att få i mig frukost på morgonen. Bättre än ingenting, va?

Oavsett hur du dricker dina smoothies så är det här tre goda och smakrika smoothierecept att lägga in i rotationen: en grön smoothie, en mango lassi och en choklad- och jordnötssmörsshake. Alla är veganska om du inte aktivt väljer mjölkprodukter.

Grön smoothie

Den här smoothien är min vardagsfavorit. Jag gör den flera gånger i veckan och serverar tillsammans med något matigare protein för en fullvärdig och mättande frukost.

Ingredienser:
2 dl äppeljuice
1 dl fryst mango
1 dl fryst spenat
2 msk fryst grönkål

Gör så här:
Mixa ihop all ingredienser i en blender. Servera i glas.

Mango lassi

Första gången jag drack en mango lassi gick jag nog på gymnasiet och sedan dess dricker jag det regelbundet. Jag älskar mango, så det här är en given favorit.

Ingredienser:
1,5 dl fryst mango
1 dl valfri mjölk (jag använde iKaffe)
1 dl valfri yoghurt (jag använde Plantis soyghurt)
1 msk agavesirap
En nypa kardemumma

Gör så här:
Mixa ihop all ingredienser i en blender. Servera i glas.

Choklad, banan och jordnötssmörs-shake

Den här smoothien känns chokladig och lyxig men innehåller helt naturliga ingredienser. Kombon choklad + banan + jordnötssmör är ju så himla god? Dessutom är smoothien härlig mättande.

Ingredienser:
1 fryst banan
2 dl valfri mjölk (jag använde iKaffe)
2 färska dadlar (urkärnade)
1,5 msk kakao
1,5 msk jordnötssmör

Gör så här:
Mixa ihop all ingredienser i en blender. Servera i glas. För en krämigare shake med mer smak av banan kan du låta bananen vara färsk, men den frysta bananen ger en härligt kall milkshake-känsla.

Fler frukost- och mellanmålsrecept:

Vegansk risgrynsgröt med kanel och mandel
Mellanmålsmuffins med äpple, kanel och mandel

Väldigt vego finns på InstagramFacebook och Bloglovin’. Följ mig gärna där!

Kommentera