2018: 10 mål för Väldigt vego + 10 mål för livet

I går delade jag med mig om allt bra och dåligt som hände mig under 2017. Det var ett riktigt berg- och dalbaneår, även om det professionellt har gått väldigt bra. Nu är det dags att blicka framåt mot det nya året. Här delar jag med mig av 10 mål jag har för Väldigt vego, och 10 mål jag har för mig själv under det kommande året.

10 mål för Väldigt vego under 2018

1. Skaffa bloggkollegor!
Det viktigaste målet på min lista! Jag strösnackar med några matbloggare på instagram, men har ingen som jag aktivt utbyter idéer och tankar med. Första steget mot detta mål är att uppgradera mitt medlemskap i Influencers of Sweden och andra steget blir att försöka styra upp träffar med några bloggare jag gillar och ser upp till.

2. Dra igång ett samarbete med några andra matbloggare
Jag var sjukt inspirerad av bloggsamarbetet månadens gröna som tyvärr lades ner (eller åtminstone på is) under förra året. Jag skulle vilja dra i gång något liknande samarbete med andra matbloggare, eller typ provlaga varandras recept. Jag tror den sortens samarbete vore så kul!

3. Lära mig min kamera
Jag har inte en fancy systemkamera utan en bra och lätt kompaktkamera (Canon Powershot G9 X) som jag är jättenöjd med. Just nu ser jag ärligt talat ingen anledning att skaffa en systemkamera och ett gäng objektiv. Däremot vill jag kunna använda fler lägen på kameran än auto…

4. Lära mig att matstyla bättre
Jag inspireras jättemycket av proffsen, men jag känner att jag har MASSOR att lära. När jag blir missnöjd med en bild beror det oftast på stylingen (och ibland på ljuset). Dessutom skulle det nog vara bra för mig att köpa hem liiite fler sorters porslin och köksutrustning för att kunna variera mina bilder mer.

5. Få bloggen att växa på alla kanaler
Så klart vill jag nå ut till fler av er. Här vill jag dock inte sätta några siffror. Det tre månaders bloggande har lärt mig är att det är väldigt svårt att förutspå läsarantal.

6. Lära mig mer om SEO
Tre månaders bloggande har gett mig vissa grundkunskaper i SEO men det finns massor att lära. Jag tror jag kan jobba mycket mer och bättre för att få större genomslag på sökmotorerna.

7. Sammanställa ett mediakit och kontakta företag att ev. inleda samarbeten med
Ja, jag känner att det under året kommer vara dags att samarbeta med lite företag. Det vore sjukt kul!

8. Genomföra två företagssamarbeten innan sommarens slut
Jag har ingen aning om det här är realistiskt eller ej, men det låter inte helt orimligt i alla fall.

9. Backa upp webbplatsen regelbundet
Jag har behövt uppdatera min WordPress i typ en månad nu, men vågar inte för att jag inte har fattat hur jag ska backa upp den. Mvh, Dålig bloggare.

 10. Skaffa F-skattesedel?
Frågetecken. Det här tar jag om och när det behövs. Mina tidigare erfarenheter av F-skatt var att det var hopplöst svårt men jag vet att det inte behöver vara det.

Sen vill jag så klart en massa saker som inte har med bloggen att göra. Förra året lyckades jag uppfylla 7 av 10 mål. Det är rätt bra ändå! Det blir spännande att se hur det här året blir.

10 privata mål för 2018

1. Göra en kickass valrörelse
Jag vill att vi ska gå framåt i valet, att jag och mina partikamrater tycker valrörelsen känns KUL och känna att vi gör det här tillsammans. Och jag vill känna att jag har gjort min allra bästa insats, utan att bränna ut mig själv.

2. Få ett fast boende
Efter två års hoppande i andrahand måste jag få ett fast boende snart. För att få jobba med det jag vill måste jag också bo kvar i Solna, så under året kommer jag jobba stenhårt för att få en hyresrätt här.

3. Resa utomlands två gånger
Jag kommer åka till Dublin i sommar (hurra!), men jag skulle vilja åka någon mer stans. Jag har rest så himla lite i mitt liv.

4. Bli ihop med någon
Jag är så himla trött på att vara singel och är en superbra flickvän. Mina krav är följande: kille 25–37 år som bor i Stockholm (eller i närheten). Han behöver vara ansvarsfull, trevlig, lugn, smart och acceptera mitt partiengagemang. Han får gärna vara högskoleutbildad, samhällsintresserad och åt det introverta hållet, och det skadar inte om han är lång, propert klädd, har skägg och/eller glasögon. Känner ni någon sån här person? Tipsa mig!!!

5. Träna två gånger i veckan
Jag VET att jag skulle ha mindre ångest och må betydligt bättre om jag tränade regelbundet. 2018 är fanemig året det ska ske. Två gånger i veckan är väl överkomligt?

6. Åka på en roadtrip
Jag behöver få öva mig på att köra bil. Jag har bara kört två gånger sedan jag tog körkort. Roadtrip vore ju det klart najsaste sättet att öva körningen.

7. Vara en bra ledare
Mitt framtida jobb som politiker innebär att vara ledare. Som sådan vill jag lyfta, peppa och stötta mina medarbetare, bygga goda relationer med alltifrån andra politiker till media och personalen i kommunens verksamhet och känna mig stolt över min egen insats – utan att bränna ut mig.

 8. Äta frukost och mellanmål
Jag har inga vettiga morgonrutiner och äter därför varken frukost eller mellanmål och jag märker hur min energinivå påverkas av det. Jag tycker frukostmat är rätt äckligt men en morgonsmoothie och en eftermiddagsfrukt och lite nötter ska jag banne mig lyckas få till.

9. Sluta lägga tid på personer som inte lägger tid på mig
Jag har ett gäng vänskapsrelationer där jag alltid är dragplåstret. Det gäller framförallt mina killkompisar/personer jag har dejtat en gång i tiden. Det är assvårt att släppa taget om personer som har varit superviktiga för en, men jag orkar inte bli ständigt besviken. Tar de initiativ för att träffa mig? Great. Annars kommer jag lägga tid på mina andra kompisar istället.

10. Sjunga karaoke oftare
Jag gillar att sjunga och karaoke är så himla kul. Man hyr ett karaokerum med sina vänner, dricker och äter goda grejer och skrålar till diverse låtar till sent på småtimmarna. Mer sånt 2018!

Vad har du för mål för 2018?

Berätta gärna i en kommentar! Eller länka mig om du skriver ett eget blogginlägg.

Väldigt vego finns på InstagramFacebook och Bloglovin’. Följ mig gärna där!

Lämna ett svar