Färskpotatissallad med belugalinser, valnötter och fetaost

Det här är en riktigt enkel sommarsallad som lätt kan slängas ihop med överbliven färskpotatis från en grillfest. Belugalinserna och valnötterna gör salladen matig och proteinrik, samtidigt som fetaosten bidrar med fin sälta och krämighet! Självklart går det också lätt att använda det man har hemma och anpassa salladen efter det. Färskpotatissalladen är mättande nog att fungera som huvudmåltid, men passar också utmärkt som tillbehör till grillat, fetaostbiffar med citron och örter eller vad annat man kan tänkas hitta på!

Färskpotatissallad med belugalinser, valnötter och fetaost

Ingredienser för 4 portioner

900 g kokt och kall färskpotatis
70 g babyspenat och/eller ruccola
1 dl belugalinser
1 dl valnötter
1 1/2 dl majs (fryst som tinas eller direkt från burk)
150 g fetaost
½ kruka dill
½ kruka persilja
nymald svartpeppar
flingsalt

Dressing:
1/2 citron, saften
1-2 tsk olivolja
1 vitlöksklyfta
nymald svartpeppar
ev. salt

Gör så här:

1. Skölj och koka linserna med salt i ca 20 minuter, enligt instruktionerna på förpackningen. Linserna ska inte vara mosiga utan fortfarande ha konsistens och lite tuggmotstånd. Häll av vattnet och låt linserna svalna så att de är ljumna (eller spola dem med kallt vatten för att speeda på processen). Smaka av linserna med lite salt.

2. Rosta valnötterna i torr panna tills de tar färg. När nötterna har svalnat något, hacka dem grovt.

3. Gör dressingen: Pressa ner vitlöksklyftan i en skål och blanda med olivolja och saft från en halv citron. Krydda med salt och rikligt med nymald svartpeppar och eventuellt med salt.

4. Skär potatisen i mindre bitar och lägg i en skål med salladen. Klipp ner dill och persilja. Smula ner fetaosten och rör ner majsen. Ringla över dressingen, blanda ihop allt och smaka av med mer nymald svartpeppar och flingsalt efter smak.

Du kanske också gillar:

Sommarens bästa sallad med nektarin och halloumi
Örtig färskpotatissallad med västerbottenost och pinjenötter
Sallad med rostad potatis, sparris och västerbottenost
Pestopastasallad med ugnsbakad honungsrostad fetaost

Väldigt vego finns även på InstagramFacebook och Bloglovin. Följ mig gärna där!

Lämna ett svar