Premiär för Väldigt vego…!

För ungefär en månad sedan började jag smyga i gång arbetet genom att starta @valdigtvego på Instagram. Där har ni kunnat hitta matbilder och restaurangtips ett tag nu. Men den största delen av arbetet har skett bakom kulisserna när jag har byggt sajten, startat Facebook-sidan, skrivit texter, skrivit recept, fotat som en galning och försökt lära mig hur min nya kompaktkamera fungerar. Det har varit superkul, men jag har längtat efter att dela allt med er. Äntligen kan jag göra det!

Väldigt vego är en blogg om vegetarisk mat eftersom det är det jag själv äter. Mycket är lakto-ovo vegetariskt, men lika mycket är veganskt. Här på bloggen hittar du såväl recept som restaurangrecensioner från Stockholmsområdet, guider, listor och mina tankar och tips kring mat. Jag gillar också sötsaker så bakverk kommer ha en självklar plats på bloggen.

Varje tisdag lägger jag upp ett nytt recept.
Varje fredag recenserar jag en restaurang.
Varje söndag lägger jag upp ett övrigt inlägg om mat.

Oavsett om du är en van matlagare som bara är på jakt efter ett nytt recept, eller en total nybörjare som saknar inspiration för matlagning, är min förhoppning att du ska hitta någonting här som du gillar.

Varför en matblogg?

Mat är mitt största intresse, men det har inte alltid varit så. Fram tills att jag var kanske 20 år gammal var jag helt ointresserad av mat. Jag åt det jag var van vid och var rädd för att prova nya saker. Jag åt typ fyra grönsaker: broccoli, morot, gurka och tomat. Jag tröttnade på att vara så kräsen och fattade ett aktivt beslut att våga prova nya saker – och insåg hur otroligt mycket goda smaker som fanns! Sedan dess har mitt matintresse växt fram, och det exploderade när jag för några år sedan började äta allt mer vegetariskt. Sedan dess har jag spammat mina vänners instagramflöden med mina matbilder, och de har frågat mig flera gånger om jag inte ska starta en matblogg.  

I september började jag på mitt drömjobb som politisk sekreterare. Politik, som fyllt upp större delen av min fritid, var plötsligt mitt jobb. Jag behövde en ny hobby. Jag funderade på att börja spela piano, springa, gå en akvarellkurs eller lära mig spanska men eftersom jag älskar mat, foto och att skriva så kom jag tillbaka till idén om en matblogg. Tanken på en matblogg gjorde mig så peppad att jag skrev ner ungefär 30 inläggsidéer på lika många minuter. Samma kväll startade jag Instagram-kontot. Väldigt vego var född!

Vem är jag?

Jag heter Sandra Lindström och är en 26-årig Solnabo. Jag är inte alltid så där glad som på bilden, men när jag äter riktigt god mat tillsammans med vänner mår jag precis så där. Jag bor tillsammans med min fluffiga, urjobbiga och supersociala katt på 38 kvadrat i en andrahandslägenhet. Jag jobbar som politisk sekreterare, och är utbildad språkvetare och folkhögskollärare. Jag har högskolepoäng från nio olika universitet och högskolor i Sverige och utomlands, vilket säger någonting om att jag inte är rädd för att prova nya saker. Och att jag har pluggat alldeles för mycket.

Fritiden fyller jag med att träffa vänner, dricka något glas vin, se på film och tv-serier, prova nya restauranger och gå promenader. Och politik, förstås. Jag är väldigt förtjust i Stockholm, och är glad över att bo i en stad med ett så bra vegetariskt restaurangutbud.

Om jag skulle beskriva mig själv med fem ord blir det: snäll, ambitiös, nyfiken, kommunikativ och trygg. Mina vänner skulle nog också säga att jag är ganska klok, och att jag är den person de känner som blir allra lyckligast över ett glas kallt vatten.

Nu vet ni lite mer om mig, och jag ser fram emot att lära känna er läsare bättre! Lämna gärna en kommentar så att jag vet vilka ni är. Frågor, funderingar och önskemål är mer än välkomna – jag skriver ju för er!

Vill du inte missa några inlägg? Följ Väldigt vego på Bloglovin’!

Lämna ett svar