Hemsida: http://magnoliastockholm.se/
Adress: Blecktornsgränd 9, 118 24 Stockholm
Prisklass: Medelbilligt. Huvudrätt för cirka 179-195 kr. Trerätters för 290 kr.
Maten i tre ord: bao, taiwanesiskt, veganskt
Betyg: 4/5
Jag läste på bloggen Vegokäk att Magnolia skulle ha bra bao, och eftersom jag aldrig ätit bao blev jag nyfiken på att prova. Så när jag skulle träffa en kompis över middag blev valet alldeles självklart. Restaurangen ligger på Södermalm och så fort jag klev in insåg jag att jag har varit där för ett par år sen, men det var nog en helt annan restaurang då. Då åt jag någon vegoburgare med en kompis i den folktomma restaurangen, samtidigt som ett band repade svinhögt längre in i lokalen. Vi kunde inte ens höra varandra. Inte så kul. Men den här gången var totalt annorlunda!
Vi hade bokat bord kl. 17, så när vi anlände var restaurangen i princip tom, men den fylldes på lite lagom under vår sittning. Lokalen var upplyst med tända ljus på varje bord, och hela inredningen kändes mysig, varm och inbjudande. På menyn finns flera alternativ både för köttätaren och veganen, vilket gör det här till en perfekt restaurang för alla som är nyfikna på bao och asiatiskt. Det fanns också en relativt maffig dryckesmeny. Jag beställde in ett glas rött.
Maten på Magnolia
Vi började med en varsin bao till förrätt. Bao är som ett slags taiwanesisk hamburgare, ett fluffigt ångkokat bröd som fylls med goda grejer. Jag tog Portabello Bao som var fylld av stekt portabello, sriracha, soja, sockerärtor, vårlök och koriander. Jag älskar ju exakt alla dessa smaker så det kunde nästan inte gå fel, men vi måste prata om hur GOTT det här är. Ett fluffigt bröd fyllt med en umamibomb. Så jäkla on point! Min kompis mumsade snabbt och nöjt i sig sin Tofu Bao med friterad tofu, kokossås, picklad gurka, vårlök och koriander.
Till huvudrätt beställde jag Too-Foo. friterad tofu i panengcurry som serveras med ris. Det var krämigt, välbalanserat i smak och med riktigt, riktigt god tofu som var mjuk och smakrik. Min kompis beställde Zeb, en vegansk risnudelrätt med portabello i sichuansås. Gott men starkt, var utlåtandet.
Jag hade gärna tagit en efterrätt också (hur god låter inte körsbärspanacottan med rostad vit choklad och färska bär, exempelvis?!), men blev så mätt efter baoen, curryn och vinet att jag stod över.
Allt sammantaget var det hela gott och riktigt prisvärt. Vårt första möte med bao och Magnolia var alltså en succé, och det lär bli fler möten framöver. Nästa gång blir det kanske en trerätters.
Veganvänligt?
Absolut! Menyn är ganska liten, men det finns flera veganska rätter på menyn och de är svingoda.
Vill du ha fler tips om bra ställen att äta middag på i Stockholm? Spana in kategorin Restaurang i Stockholm. Och följ Väldigt vego på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ så missar du aldrig ett inlägg.
[…] Taiwanesisk bao på Magnolia Mättande tacos på Geroniomos FGT Fancy fusion på Rutabaga […]
[…] Taiwanesiskt och bao på Magnolia Hemlagad tofu på Kokyo Veganhimmelrike på vietnamesiska Minh mat […]
Kan rekommendera de 10 vegetariska och veganska lunchrätterna på Farbror Nikos vid Slussen också: https://farbrornikos.se/vegetarisk-restaurang-stockholm/
Spännande, tack för tips!