Rödkålssallad med apelsin och valnötter

Grönsaker behövs på julbordet för att väga upp för all den tunga och feta julmaten. Rödkålssallad står sig väl i kylskåpet i några dagar, och går därför bra att förbereda. Rödkålssallad med apelsin och valnötter är härligt fräsch och uppfriskande, och blir extra goda med persilja och rostade nötter och frön.

Ingredienser rödkålssallad med apelsin och valnötter

400 g rödkål
1 liten citron, saften
2 msk olivolja
2 tsk soja
1 tsk agavesirap
2 apelsiner
0,5 kruka persilja
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl valnötter
Ev. svartpeppar och salt

Gör så här:

1. Strimla rödkålen tunt och lägg i en stor skål.

2 Blanda citronsaften, olivolja, soja och agavesirap och häll över rödkålen. Massera in i rödkålen.

3. Skala apelsinerna och ta bort de vita hinnorna. Dela apelsinerna i tunna klyftor.

4. Grovhacka valnötterna. Rosta valnötterna och solrosfröna i stekpanna med lite salt.

5. Rör ner apelsinklyftorna, fröna, nötterna och grovhackad persilja i rödkålen. Rör runt försiktigt så att allt blandas. Smaka av med svartpeppar och salt om du tycker det behövs.

Fler Väldigt vegojul-recept:

1 december: Pepparkaksdrömmar med mandel
2 december: Grönkålssallad med rostade valnötter och granatäpple
3 december: Varm choklad med kanel och grädde
4 december: Vegansk risgrynsgröt med kanel och önskemandel
5 december: Veganska skagensnittar
6 december: Cookies med vit choklad, valnötter och apelsin
7 december: Gravad morot
8 december: Brända mandlar med smak av apelsin
9 december: Veganska kroppkakor med svamp och örter
10 december: Vegansk rocky road med popcorn
11 december: Brysselkål med karamelliserad rödlök och mandel 
12 december: Saffransmuffins med mandel och apelsin
13 december: Veganska k*ttbullar med svamp och svarta bönor
14 december: Veganska lussebullar med eller utan mandelmassa
15 december: Krämig vegansk rotfruktsgratäng
16 december: Äppelgrottor med hemlagat äppelmos
17 december: Vegansk svampsill – tre varianter
18 december: Veganska havrekakor med choklad och rostad mandel
19 december: Smördegspajer med krämig grönkåls- och svampfyllning

Spana in bloggen i morgon för ett nytt, juligt recept i Väldigt vegos julkalender. Väldigt vego hittar du också på InstagramFacebook  och Bloglovin. Följ mig gärna där!

2 svar till “Rödkålssallad med apelsin och valnötter“

  1. Vad kul det är att följa din julkalender! Fina bilder och spännande recept! Jag ska testa ett par nu i helgen! 🥗🎄😊

    1. Vad roligt att höra! Berätta gärna vad du gjorde och hur det gick sen! 🙂

Kommentera