Sommarens bästa sallad med nektarin och halloumi

I den här värmeböljan vill jag bara laga mat som går snabbt att laga och som inte är rykande het. Sallad är därför det enda jag är sugen på. Jag har helt och hållet kärat ner mig i den här couscoussalladen med halloumi och nektarin och lagar den minst en gång i veckan. Den salta halloumin och den söta nektarinen är en match made in heaven. Plus att man måste passa på att äta massor av nektariner nu när de är i säsong och därmed både är svingoda och billiga.

Jag vet inte hur många personer jag har bjudit på den här salladen vid det här laget (kanske 15 pers?) men ALLA älskar den. Det här är sommarens bästa sallad, helt enkelt!

Om du är vegan så är rostade kikärtor eller rostade pumpakärnor svinbra och proteinrika halloumiersättare. Förvara dem separat från de blöta ingredienserna om du tar med dig dem i matlåda, så tappar de inte sin knaprighet.

Ingredienser sallad med nektarin och halloumi

4 portioner

2 portioner couscous
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tärning grönsaksbuljong
300 g halloumi
4 nektariner
250 g cocktailtomater
1 liten gurka
1/2 rödlök
2 avokado
70 g blandad sallad (ruccola och/eller spenat går också utmärkt)
2 nävar färska örter (jag använder basilika och bladpersilja)
1/2–1 citron, saften
1/2 tsk chiliflakes
olivolja
nymalen svartpeppar
salt

Topping: 
Rostade frön eller nötter

Gör så här:

1. Koka upp vatten till couscousen tillsammans med pressad vitlök och en tärning grönsaksbuljong. I övrigt följer du instruktionerna på förpackningen.

2. Skiva halloumin och krydda med chiliflakes. Stek i olja tills den har fin färg på bägge sidor.

3. Skiva nektarinerna, tomaterna, gurkan, rödlöken och avokadon. Blanda tillsammans med salladen i en stor skål.

4. Grovhacka örterna och rör ner i skålen.

5. Dela halloumin i mindre bitar. Rör ner halloumin och couscousen i salladen.

6. Krydda med pressad citron, olivolja, chiliflakes, svartpeppar och salt. Smaka av.

7. Toppa med rostade frön eller nötter.

Fler goda sallader:

Grönkålssallad med rostade valnötter och granatäpple
Sallad med rostad potatis, sparris och västerbottenost
Pestopastasallad med ugnsbakad honungsrostad fetaost 
Supersnabb ajvarbulgursallad med inspiration från Mellanöstern

Väldigt vego finns på InstagramFacebook och Bloglovin’. Följ mig gärna där!

Kommentera