Visst älskar man middagar som går supersnabbt? Jag älskar att laga mat, men ibland har jag varken tålamodet eller energin att stå och laga mat i ett par timmar. Då frestas jag att köpa nåt takeaway, men om jag vet att jag har mat hemma som går riktigt snabbt att laga så tycker jag att det är värt den lilla ansträngningen.
Den här supersnabba ajvarbulgursalladen är en lagom ansträngning en trött kväll. Jag köper alltid hem bulgur som tar max 10 minuter att laga, och då tar den här rätten en kvart att röra ihop. Samtidigt är den riktigt smakrik och perfekt matlådemat som kan ätas både varm och kall. (Tänk bara på att inte micra avokado. Det är ingen hit).
Den här bulgursalladen kan varieras i all oändlighet, men här har jag satsat på en mellanösterninspirerad variant. Jag har kombinerat den med ajvar, kikärtor, granatäpple, avokado och andra goda grejer. Den blir också helt vegansk om du utesluter fetaosten, och nästan lika god!
Ingredienser supersnabb ajvarbulgursallad
4 portioner
4 portioner bulgur + vatten
1 buljongtärning
1 stor klyfta vitlök
2 dl ajvar (valfri hetta)
1 burk kikärtor (ca 400 g)
1 litet granatäpple, kärnorna
2 avokado
250 g cocktailtomater (gärna gula)
150 g fetaost
1 kruka bladpersilja
Ev. en röd chili
Gör så här:
1. Koka upp vattnet till bulgurn tillsammans med en buljongtärning och en klyfta pressad vitlök. Koka bulgurn enligt instruktionerna på förpackningen.
2. Medan bulgurn kokar, häll av och skölj kikärtorna. Dela granatäpplet och pilla ut kärnorna. Tärna avokadon, dela cocktailtomaterna och grovhacka persiljan.
3. När bulgurn är klar, rör ner ajvarn i kastrullen. Häll därefter i kikärtorna, alla grönsaker och persiljan. Smula ner fetaosten och rör runt. Skiva en röd chili om du vill ha mer hetta. Middagen är serverad!
Fler supersnabba middagar du kanske gillar:
Carbonara med halloumi och soltorkade tomater
Pasta med ärt- och getostkräm
Tortillapizza med päron, chevré, valnötter och honung
Vegansk chili sin carne
Väldigt vego finns på Instagram, Facebook och Bloglovin’. Följ mig gärna där!
[…] ajvar. Det är ett så enkelt (och billigt!) sätt att smaksätta grejer, som exempelvis bulgur i min supersnabba ajvarbulgursallad. Ajvarpotatismos är en kul twist på en god […]
Hej hej!
Jag gjorde en vintervariant av ditt recept igår! Med bulgur, rödbetor, gröna ärtor och fetaost som röra bredvid. Väldigt gott! Jag vet aldrig hur jag ska äta bulgur men på det sättet blev det jättebra! Tack!
Åh vad kul! Det låter supergott. Det får jag testa själv.