Mmmm. De här wrapsen är awesome. Det är i och för sig svårt att misslyckas med rostade kikärtor, men dessa smakkombinationer är ta mig tusan fantastiska. Sött, salt, syrligt, kryddigt, milt, krispigt, mjukt… Dessa wraps har allt! Att de dessutom är veganska skadar ju inte.
Den som känner mig väl vet ju också hur mycket jag älskar picklad rödlök – det gör typ allting godare. Här ger jag er världens enklaste sätt att snabbpickla rödlök på.
Du kanske också gillar:
Blomkålstaco med spicy pankopanering och picklad rödkål
Morotsbiffar med matvetesallad och hummus
Morotssoppa med rostad majs
Ingredienser till wraps
4 portioner
Kikärtorna:
2 tetra kokta kikärtor
1 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
1 tsk paprika
1 tsk salt
1 msk rapsolja
nymald peppar
Sötpotatisklyftor:
3 små sötpotatisar
1 msk olja
1 tsk salt
peppar
flingsalt
Snabbpicklad rödlök:
1 liten rödlök
3 lime, saften
1 tsk agavesirap
0,5 tsk salt
Ajvardressing:
2 dl ifraiche
1 dl ajvar (gärna stark)
4 vitlöksklyftor
nymald peppar
Tillbehör:
8 mediumstora tortillabröd
2 röda paprikor
2 tomater
0,5 gurka
Koriander
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Häll av och skölj kikärtorna. Torka av dem lite med papper och lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med kryddorna, och slutligen med oljan. Grovstrimla paprikan och lägg den på plåten tillsammans med fyra vitlöksklyftor som fortfarande ligger i sitt skal.
2. Dela sötpotatisen i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja, salt och mal över peppar. Sätt in båda plåtarna i ugnen. Efter 20 minuter byter du plats på plåtarna så att båda får färg. Total tid i ugnen är ca 40-50 minuter. De sista minuterna kan du köra allt på grilleffekt om du vill ha mer färg och knaprighet.
3. Medan allting står i ugnen förbereder du resten. För den picklade rödlöken: Pressa tre lime i en burk. Skiva rödlöken och blanda ner i burken. Häll i agavesirap och salt. Rör om och ställ i kylskåp.
4. Hacka tomat och gurka och lägg upp i skålar. Rör ihop i fraiche och ajvar. När det som står i ugnen nästan är klart plockar du ut vitlöksklyftorna och pressar ner dem (med skalet på) i ajvardressingen och smakar av med svartpeppar.
5. När sötpotatisen är genombakad, krispig och har fått färg och när kikärtorna är knapriga är allt klart. Ta ett tortillabröd och släng ner dressingen, kikärtorna, löken och de övriga grönsakerna. Toppa med koriander och vik ihop till wraps. Servera med sötpotatisklyftorna.
Väldigt vego hittar du också på Instagram, Facebook och Bloglovin. Följ mig gärna där!
Vad gott det låter!
Tack! Det är det verkligen 🙂